Men kan radioreclame beschouwen als een ‘ouderwetse’ manier om een boodschap over te brengen. Sommigen denken dat met de opkomst van internet en andere soorten media radiopubliek is afgenomen, maar dat is verre van waar. Met behulp van een commerciële radio kan een advertentie wekelijks meer dan 20 miljoen mensen bereiken. De meeste uren van de week luisteren velen naar de radio, hetzij in de auto, op het werk of gewoon thuis. Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen van adverteren op een radiostation.

Het heeft een selectieve doelgroep
het grootste deel van de radiostations richt zich al op specifieke demografische gegevens en marktsegmenten van een bepaald publiek. Als je daarom nadenkt met welk station je wilt uitzenden, kun je jouw potentiële klanten selecteren en de frequentie van het afleveren van de boodschap verhogen. Bovendien maakt radioreclame in het door jou geselecteerde radiostation het voor iedereen gemakkelijk om informatie te krijgen.

Er is een verhoogde frequentie
Wanneer je een radio gebruikt, werkt je reclame met frequentie en bereik je jouw publiek herhaaldelijk. Dit maakt het een perfect medium om je advertentie herhaaldelijk aan het publiek te laten horen om bekendheid te creëren. Mede dankzij de loyaliteit van mensen die naar hetzelfde station luisteren, kun je vaker dezelfde mensen beïnvloeden en het product binnen enkele uren bekend maken.

Constante herinneringen
Het is gedenkwaardig voor het publiek. In vergelijking met geschreven advertenties, wordt geluid effectiever opgeslagen in het geheugen dat nauwkeurige herhalingen bijhoudt. Daarnaast is er de mogelijkheid om emotie in te boezemen en kunnen luisteraars ook hun verbeeldingskracht gebruiken om hun eigen beeld te creëren van het product/de dienst waarvoor je adverteert.

Goedkoop
Radioreclame heeft aanzienlijk lagere kosten vergeleken met andere soorten media. Er is geen behoefte aan televisie, videoapparatuur, studiotijd, acteurs, modellen, etc. Radio-advertenties hebben minder middelen nodig en kunnen toch dezelfde doelgroep bereiken.

Tijdefficiëntie
Je besteedt minder tijd aan radio-advertenties. Vooral de planning en het produceren van een radiospot kan tussen twee en drie weken plaatsvinden en het is beschikbaar voor de markt. Bovendien kunt je je gemakkelijk aanpassen en snel reageren op veranderende marktomstandigheden met nieuwe advertenties voor een radiostation.

Perfecte resultaten
Met radioadvertenties kun je de resultaten snel en nauwkeurig volgen en dagelijks analyseren om de reclame te verbeteren, en als de boodschap binnen een week of twee niet werkt, kan een nieuwe radiospot de oude vervangen. Men kan overal beïnvloed worden door radiostations, zelfs indirect via winkelcentra en supermarkten om hun product/diensten te adverteren. Daarom zijn radio-advertenties, ook in de 21e eeuw, nog zeer de moeite waard.

Categorieën: Radio